dimarts, 26 de maig del 2015

La setmana passada va venir l'antropòloga i l'ajudant!

Bon dia a tothom,

Ja fa dues setmanes que no fem blog, i us hem de posar al dia. Sabeu que va passar la setmana passada? Ens van venir a veure l'antropòloga i l'ajudant!

Ens van preguntar sobre la nostra investigació. Si podriem ajudar-les finalment per arribar a saber què eren aquells quatre habitants liles que estaven a la tribu del subjecte.

També van portar un vídeo on explicaven tot el que elles havien investigat, i ens vam adonar de que haviem arribat al mateix lloc. Això és senyal de que som uns bons investigadors de la llengua.

Ara ja sabem quins són aquelles quatre personatges. Es diuen DETERMINANTS. Però després cadascún d'ells té un nom diferent. Hi havia el determinant POSESSIU, que duia penjades unes claus. També hi havia el determinant DEMOSTRATIU que portava uns binocles per veure de lluny i se'ls treia podia observar allò que tenia aprop. El determinant QUANTITATIU portava una calculadora, on anotava totes les quantitats que volia utilitzar. I ja per acabar, hi havia el determinant ARTICLE que portava un mosquetó amb el qual podia lligar-se bé al nom.

Tots indiquen coses del nom al que acompanyen, però sobretot anuncien al lector el seu gènere i el seu nombre. 

Ens ho hem passat molt i molt bé!







Fins la propera!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada